Portakal Pelteli Muhallebi

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZE FARKLI BİR TATLI TARİFİ VERECEĞİM. UMARIM BEĞENİRSİNİZ. SEVGİLERİMLE..    MALZEMELER1 Paket Kedi Dili BisküviPortakal Suyu (Islatmak İçin)MUHALLEBİ İÇİN1 KG Süt3 Yemek Kaşığı Un2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası1/2 Su Bardağı Toz Şeker1 Yumurta Sarısı1 Paket Vanilya1 Paket Labne PeynirPORTAKAL PELTESİ İÇİN3 Su Bardağı Portakal Suyu1 Çorba Kaşığı Nişasta1 Çay Bardağı Toz ŞekerYAPILIŞIBir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı koyularak karıştırılır. Ocağın üzerine alınarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra labne peynir karıştırılır, mikser ile 5 - 6 dakika karıştırılırPortakal peltesi yapımı: Portakal suyu ve şeker tencereye alınarak ocakta pişirilir. Kaynayan karışıma az soğuk su ile açılmış nişasta eklenir ve kıvamı ayarlanır. Kaynadığında ocaktan alınır ve soğutulur.Yayvan bir servis tabağına kedi dili bisküviler dizilir ve portakal suyu ile ıslatılır.Üzerine soğumuş olan muhallebi dökülür ve üzerine pelte yayılır.Portakal dilimleri ile süslenerek servise sunulur.Afiyet Olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar