Portakal Pelteli Muhallebi

Kedi Dili Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  1. 1 Paket Kedi Dili Bisküvi
  2. Portakal Suyu (Islatmak İçin)

Muhallebi İçin

  1. 1 KG Süt
  2. 3 Yemek Kaşığı Un
  3. 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  4. 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
  5. 1 Yumurta Sarısı
  6. 1 Paket Vanilya
  7. 1 Paket Labne Peynir

Portakal Peltesi İçin

  1. 3 Su Bardağı Portakal Suyu
  2. 1 Çorba Kaşığı Nişasta
  3. 1 Çay Bardağı Toz Şeker

Yapılışı

  1. Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını koyarak karıştırın.
  2. Ocağın üzerine alarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra labne peyniri ekleyin ve mikser ile 5-6 dakika karıştırın.
  4. Portakal peltesi için, portakal suyu ve şekeri tencereye alarak ocakta pişirin.
  5. Kaynayan karışıma az soğuk su ile açılmış nişasta ekleyin ve kıvamı ayarlayın.
  6. Kaynadığında ocaktan alarak soğutun.
  7. Yayvan bir servis tabağına kedi dili bisküvileri dizin ve portakal suyu ile ıslatın.
  8. Üzerine soğumuş muhallebiyi dökün ve pelteyi yayarak ekleyin.
  9. Portakal dilimleri ile süsleyerek servise sunun.

İpuçları

  • Peltenin kıvamını kontrol edin, çok koyu olmamalıdır.
  • Servis yapmadan önce tatlının iyice soğumasını bekleyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar