Portakal Pelteli Muhallebi
Farklı Bir Tatlı Tarifi

Merhaba sevgili okuyucularım, bugün size farklı bir tatlı tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
- 1 Paket Kedi Dili Bisküvi
- Portakal Suyu (Islatmak İçin)
Muhallebi İçin
- 1 KG Süt
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Labne Peynir
Portakal Peltesi İçin
- 3 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1 Çorba Kaşığı Nişasta
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
Yapılışı
- Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını koyarak karıştırın. Ocağın üzerine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra labne peyniri ekleyin ve mikserle 5-6 dakika çırpın.
- Portakal peltesi için, portakal suyu ve şekeri tencereye alıp ocakta pişirin. Kaynayan karışıma az soğuk su ile açılmış nişasta ekleyin ve kıvamı ayarlayın. Kaynadığında ocaktan alıp soğutun.
- Yayvan bir servis tabağına kedi dili bisküvileri dizin ve portakal suyu ile ıslatın.
- Üzerine soğuyan muhallebiyi dökün ve pelteyi yayarak ekleyin.
- Portakal dilimleri ile süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder