Portakal Pelteli Muhallebi
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZE FARKLI BİR TATLI TARİFİ VERECEĞİM.
UMARIM BEĞENİRSİNİZ.
SEVGİLERİMLE..
MALZEMELER
- 1 Paket Kedi Dili Bisküvi
- Portakal Suyu (Islatmak İçin)
MUHALLEBİ İÇİN
- 1 KG Süt
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Labne Peynir
PORTAKAL PELTESİ İÇİN
- 3 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1 Çorba Kaşığı Nişasta
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
YAPILIŞI
- Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı koyularak karıştırılır. Ocağın üzerine alınarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocaktan alındıktan sonra labne peynir karıştırılır, mikser ile 5 - 6 dakika karıştırılır
- Portakal peltesi yapımı: Portakal suyu ve şeker tencereye alınarak ocakta pişirilir. Kaynayan karışıma az soğuk su ile açılmış nişasta eklenir ve kıvamı ayarlanır. Kaynadığında ocaktan alınır ve soğutulur.
- Yayvan bir servis tabağına kedi dili bisküviler dizilir ve portakal suyu ile ıslatılır.
- Üzerine soğumuş olan muhallebi dökülür ve üzerine pelte yayılır.
- Portakal dilimleri ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder