Portakal Pelteli Muhallebi

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZE FARKLI BİR TATLI TARİFİ VERECEĞİM. UMARIM BEĞENİRSİNİZ.

SEVGİLERİMLE..






    

MALZEMELER

  • 1 Paket Kedi Dili Bisküvi
  • Portakal Suyu (Islatmak İçin)

MUHALLEBİ İÇİN

  • 1 KG Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Labne Peynir

PORTAKAL PELTESİ İÇİN

  • 3 Su Bardağı Portakal Suyu
  • 1 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker

YAPILIŞI

  1. Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı koyularak karıştırılır. Ocağın üzerine alınarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  2. Ocaktan alındıktan sonra labne peynir karıştırılır, mikser ile 5 - 6 dakika karıştırılır
  3. Portakal peltesi yapımı: Portakal suyu ve şeker tencereye alınarak ocakta pişirilir. Kaynayan karışıma az soğuk su ile açılmış nişasta eklenir ve kıvamı ayarlanır. Kaynadığında ocaktan alınır ve soğutulur.
  4. Yayvan bir servis tabağına kedi dili bisküviler dizilir ve portakal suyu ile ıslatılır.
  5. Üzerine soğumuş olan muhallebi dökülür ve üzerine pelte yayılır.
  6. Portakal dilimleri ile süslenerek servise sunulur.


Afiyet Olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar