KIRMIZI PANCAR TURŞUSU
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM. BUGÜN SİZE NAZLI'NIN YAPMIŞ OLDUĞU BİR TARİFİ VERECEĞİM. GERÇEKTEN TARİF ÇOK GÜZEL YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM. SEVGİLER..MALZEMELER1 KG Kırmızı Pancar1 Çay Bardağı Sirke1 Çay bardağı Zeytinyağı1 Baş Sarımsak3/2 Çay Bardağı Turşuluk TuzYAPILIŞIPancarları incecik soyduktan sonra derin bir tencereye istediğiniz şekillerde doğrayabilirsiniz. Üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Suyunu süzelim ancak suyu da ayrıca soğuması için ayrı bir kapta bekletelim. Bu sırada cam bir kavanoza pancarları doldurup üzerine sirke, sarımsak ve zeytinyağını ilave edelim. Soğumaya bıraktığımız (süzdüğümüz su) suya tuz ilave ettikten sonra pancarların olduğu kavanoza suyu yavaşça ekleyelim.Şimdi ise bekleme zamanı. Hazırladığımız turşumuzu en az iki - üç gün buzdolabında sakladıktan sonra soğuk olarak tüketebiliriz.Tarifin asıl sahibi olan Nazlı'nın ellerine sağlık...Siz okurlarıma da afiyetler olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder