KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Pancar Turşusu Tarifi

Malzemeler

  1. 1 kg Kırmızı Pancar
  2. 1 Çay Bardağı Sirke
  3. 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  4. 1 Baş Sarımsak
  5. 3/2 Çay Bardağı Turşuluk Tuz

Yapılışı

  1. Pancarları incecik soyun ve derin bir tencereye istediğiniz şekillerde doğrayın.
  2. Üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Suyunu süzün ve suyu ayrı bir kapta soğumaya bırakın.
  4. Cam bir kavanoza pancarları doldurun, üzerine sirke, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin.
  5. Soğuyan süzülen suya tuz ilave edin ve bu suyu yavaşça pancarların olduğu kavanoza ekleyin.
  6. Turşuyu en az iki - üç gün buzdolabında bekletin ve soğuk olarak tüketin.

İpuçları

  • Turşuyu daha lezzetli hale getirmek için baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Pancarları haşlarken suyun kaynar olmasına dikkat edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar