KIRMIZI PANCAR TURŞUSU
Pancar Turşusu Tarifi

Malzemeler
- 1 KG Kırmızı Pancar
- 1 Çay Bardağı Sirke
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Baş Sarımsak
- 3/2 Çay Bardağı Turşuluk Tuz
Yapılışı
- Pancarları incecik soyun ve derin bir tencereye istediğiniz şekillerde doğrayın.
- Üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Suyunu süzün ve suyu ayrı bir kapta soğumaya bırakın.
- Cam bir kavanoza pancarları doldurun, üzerine sirke, sarımsak ve zeytinyağını ilave edin.
- Soğuyan süzülen suya tuz ekleyip, yavaşça pancarların olduğu kavanoza dökün.
- Turşuyu en az iki - üç gün buzdolabında bekletin ve soğuk olarak tüketin.
İpuçları
- Turşunun lezzeti için bekleme süresine dikkat edin.
- İsteğe bağlı olarak baharat ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder