KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Pancar Turşusu Tarifi

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Malzemeler

  • 1 KG Kırmızı Pancar
  • 1 Çay Bardağı Sirke
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Baş Sarımsak
  • 3/2 Çay Bardağı Turşuluk Tuz

Yapılışı

  1. Pancarları incecik soyun ve derin bir tencereye istediğiniz şekillerde doğrayın.
  2. Üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Suyunu süzün ve suyu ayrı bir kapta soğumaya bırakın.
  4. Cam bir kavanoza pancarları doldurun, üzerine sirke, sarımsak ve zeytinyağını ilave edin.
  5. Soğuyan süzülen suya tuz ekleyip, yavaşça pancarların olduğu kavanoza dökün.
  6. Turşuyu en az iki - üç gün buzdolabında bekletin ve soğuk olarak tüketin.

İpuçları

  • Turşunun lezzeti için bekleme süresine dikkat edin.
  • İsteğe bağlı olarak baharat ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar