KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Pancar Turşusu Tarifi

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Malzemeler

  • 1 KG Kırmızı Pancar
  • 1 Çay Bardağı Sirke
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Baş Sarımsak
  • 3/2 Çay Bardağı Turşuluk Tuz

Yapılışı

  1. Pancarları incecik soyun ve derin bir tencereye istediğiniz şekillerde doğrayın.
  2. Üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Suyunu süzün ve soğuması için ayrı bir kapta bekletin.
  4. Cam bir kavanoza pancarları doldurun, üzerine sirke, sarımsak ve zeytinyağını ilave edin.
  5. Soğumaya bıraktığınız suya tuz ilave edin ve yavaşça pancarların olduğu kavanoza ekleyin.
  6. Turşuyu en az iki - üç gün buzdolabında bekletin ve soğuk olarak tüketin.

İpuçları

  • Turşunun lezzeti için bekleme süresine dikkat edin.
  • Farklı baharatlar ekleyerek tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar