Ana içeriğe atla
LOR TATLISI
Tarif
Malzemeler
- 1/2 kg lor (tuzsuz)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3/5 su bardağı su
- Yarım limon
Yapılışı
- Tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3/5 su bardağı suyu koyup kaynatalım. Limonu sıkıp ilave edelim ve 5 dakika kaynatalım. İyice soğusun.
- Derin bir kaba loru koyalım, iki yumurtayı da kırıp iyice yoğuralım.
- Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt üzerine ellerimizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuk şerbete atıp iyice alt üst edelim.
- Bir borcama alın, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine fındık, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyin.
İpuçları
- Şerbetin soğuk olması, tatlıyı daha lezzetli hale getirir.
- Fındık veya ceviz yerine hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder