LOR TATLISI

Lezzetli Lor Tatlısı

Malzemeler

  1. Yarım kg lor (çökelek) tuzsuz
  2. İki tane yumurta
  3. Bir bardak un
  4. Bir paket kabartma tozu
  5. İki kaşık sıvı yağ (yağlamak için)

Şerbeti için

  1. 3 su bardağı şeker
  2. 3/5 su bardağı su
  3. Yarım limon

Yapılışı

  1. Tencereye üç bardak şekeri ve üç buçuk bardak suyu koyup kaynatalım. Limonu da sıkıp ilave edelim. Beş dakika kaynatalım ve iyice soğusun.
  2. Derin bir kaba loru koyalım, iki yumurtayı da kırıp iyice yoğuralım. Elemiş un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  3. Yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt üzerine ellerimizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve soğuk şerbete atalım. İyice alt üst edin.
  5. Bir borcama alıp kalan şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine fındık, ceviz ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Tercih sizin.

İpuçları

  • Şerbetin soğuk olması tatlının daha iyi çekmesini sağlar.
  • Fırından çıkan tatlıyı hemen şerbete atmak, lezzetini artırır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar