LOR TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLER DEĞİŞİK BİR TARİF VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER MALZEMELER 1 Yarım kg lor(çökelek) tuzsuz 2 İki tane yumurta 3 Bir bardak un 4 Bir tane kabartma tozu 5 iki kaşık sıvı yağ eli yağlamak için Şerbeti için 3 Su bardağı şeker 3/5 Su bardağı su    Yarım limon YAPILIŞI Tencereye üç bardak şekeri ve üç buçuk bardak suyu  koyup kaynatalım limonuda sıkıp ilave edelim beş altı dakika kaynatalım iyice soğusun .Derin bir kaba loru koyalım iki yumurtayı da kıralım iyice yoguralım elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyelim pürüzsüz bir hamur elde edelim  yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt üzerine ellerimizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve soğuk şerbete atın iyice alt üst edin bir borcama alın kalan şerbeti üzerine gezdirin üzerine fındık ,ceviz,yada hindistan veviziyle süsleyin tercih sizin                                                                Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar