Ana içeriğe atla
LOR TATLISI
Lezzetli Lor Tatlısı
Malzemeler
- Yarım kg lor (çökelek) tuzsuz
- İki tane yumurta
- Bir bardak un
- Bir paket kabartma tozu
- İki kaşık sıvı yağ (yağlamak için)
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3/5 su bardağı su
- Yarım limon
Yapılışı
- Tencereye üç bardak şekeri ve üç buçuk bardak suyu koyup kaynatalım. Limonu da sıkıp ilave edelim. Beş dakika kaynatalım ve iyice soğusun.
- Derin bir kaba loru koyalım, iki yumurtayı da kırıp iyice yoğuralım. Elemiş un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt üzerine ellerimizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve soğuk şerbete atalım. İyice alt üst edin.
- Bir borcama alıp kalan şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine fındık, ceviz ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Tercih sizin.
İpuçları
- Şerbetin soğuk olması tatlının daha iyi çekmesini sağlar.
- Fırından çıkan tatlıyı hemen şerbete atmak, lezzetini artırır.
Yorumlar
Yorum Gönder