LOR TATLISI

Tarif

LOR TATLISI

Malzemeler

  • 1/2 kg lor (tuzsuz)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsi için)

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3/5 su bardağı su
  • Yarım limon

Yapılışı

  1. Tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3/5 su bardağı suyu koyup kaynatalım. Limonu sıkıp ilave edelim ve 5 dakika kaynatalım. İyice soğusun.
  2. Derin bir kaba loru koyalım, iki yumurtayı da kırıp iyice yoğuralım. Elemiş olduğumuz unu ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  3. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt üzerine ellerimizi yağlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve soğuk şerbete atıp iyice alt üst edelim.
  5. Bir borcama alın, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine fındık, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyin. Tercih sizin.

İpuçları

  • Şerbetin soğuk olması, tatlının daha iyi çekmesini sağlar.
  • Fırında pişirme süresini dikkatlice takip edin, fazla pişirmeyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar