Ana içeriğe atla
ÇİKOLATALI TEREYAĞILI KURABİYE
Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı damla çikolata
- 1 adet yumurta
- İki su bardağından bir parmak buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Derin bir kaba oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını koyalım.
- Mikserle çırpmaya başlayalım, şekerini ilave edip tekrar çırpalım.
- Bir yumurtayı kırıp iyice çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
- Mikseri bırakıp damla çikolatayı kaşıkla karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim.
- Kaşıkla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koyalım, aralıklı koyalım.
- Hamurların üzerine biraz bastıralım.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca yumuşak oluyor, soğuduktan sonra kıtır kurabiye oluyor.
İpuçları
- Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin.
- Fırın sıcaklığını kontrol edin, her fırın farklı çalışabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder