ÇİKOLATALI TEREYAĞILI KURABİYE

Kurabiye Tarifi

ÇİKOLATALI TEREYAĞILI KURABİYE

Malzemeler

  1. 1 su bardağı tereyağı
  2. 2 su bardağı toz şeker
  3. 3 su bardağı damla çikolata
  4. 1 adet yumurta
  5. İki su bardağından bir parmak buğday unu
  6. 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını koyalım.
  2. Mikserle çırpmaya başlayalım, şekerini ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Bir yumurtayı kırıp iyice çırpalım.
  4. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  5. Mikseri bırakıp damla çikolatayı kaşıkla karıştırın.
  6. Tepsiye yağlı kağıt serelim.
  7. Kaşıkla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koyalım, aralıklı koyalım.
  8. Hamurların üzerine biraz bastıralım.
  9. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkınca yumuşak oluyor, soğuduktan sonra kıtır kurabiye oluyor.

İpuçları

  • Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin.
  • Fırın sıcaklığını kontrol edin, her fırın farklı çalışabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar