ÇİKOLATALI TEREYAĞILI KURABİYE

Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  1. 1 su bardağı tereyağı
  2. 2 su bardağı toz şeker
  3. 3 su bardağı damla çikolata
  4. 1 tane yumurta
  5. İki su bardağından bir parmak buğday unu
  6. 1 tane kabartma tozu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını koyalım.
  2. Mikserle çırpmaya başlayalım, şekerini ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Bir yumurtayı kırıp iyice çırpalım.
  4. Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  5. Mikseri bırakıp damla çikolatayı kaşıkla karıştırın.
  6. Tepsiye yağlı kağıt serelim.
  7. Kaşıkla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koyalım, aralıklı koyalım ki çok yayılıyor.
  8. Başka bir kaşıkla destek alarak hamurların üzerine biraz bastıralım.
  9. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıktıktan sonra yumuşak oluyor, soğuduktan sonra kıtır kurabiye oluyor.

İpuçları

  • Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Hamuru hazırlarken tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar