Ana içeriğe atla
ÇİKOLATALI TEREYAĞILI KURABİYE
Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı damla çikolata
- 1 tane yumurta
- İki su bardağından bir parmak buğday unu
- 1 tane kabartma tozu
Yapılışı
- Derin bir kaba oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını koyalım.
- Mikserle çırpmaya başlayalım, şekerini ilave edip tekrar çırpalım.
- Bir yumurtayı kırıp iyice çırpalım.
- Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
- Mikseri bırakıp damla çikolatayı kaşıkla karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim.
- Kaşıkla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koyalım, aralıklı koyalım ki çok yayılıyor.
- Başka bir kaşıkla destek alarak hamurların üzerine biraz bastıralım.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra yumuşak oluyor, soğuduktan sonra kıtır kurabiye oluyor.
İpuçları
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırlarken tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder