Ana içeriğe atla
ÇİKOLATALI TEREYAĞILI KURABİYE
Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı damla çikolata
- 1 adet yumurta
- İki su bardağından bir parmak buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Derin bir kaba oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını koyalım.
- Mikserle çırpmaya başlayalım, şekerini ilave edip tekrar çırpalım.
- Bir yumurtayı kırıp iyice çırpalım.
- Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
- Mikseri bırakıp damla çikolatayı kaşıkla karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim, kaşıkla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koyalım.
- Aralıklı koyalım ki çok yayılıyor.
- Başka bir kaşıkla destek alarak hamurların üzerine bastıralım.
- Hamurları 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra yumuşak oluyor, soğuduktan sonra kıtır kurabiye oluyor.
İpuçları
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırladıktan sonra hemen pişirmeye başlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder