Ana içeriğe atla
VİŞNELİ AYVA TATLISI
Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 3 Adet ayva
- 1/5 Su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- 1 çubuk tarçın
- 1 su bardağı su
Yapılışı
- Ayvaları soyup ikiye kesip içini temizleyin. Oyuk kısmını yukarı gelecek şekilde derin bir tava veya tencereye koyun.
- İçine vişneleri ve birer kaşık şeker koyun. Geriye kalan şekeri, tarçını ve suyu da ekleyin.
- Ağzı kapalı şekilde kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Fırına dayanıklı bir borcama alıp 5 dakika 200 derece fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra ceviz ilave edin. İsteğe göre kaymak da ekleyebilirsiniz.
İpuçları
- Ayvaların olgun olmasına dikkat edin.
- Vişne yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder