VİŞNELİ AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı Tarifi

VİŞNELİ AYVA TATLISI

Malzemeler

  1. 3 Adet ayva
  2. 1/5 Su bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağı vişne
  4. 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  5. 1 çubuk tarçın
  6. 1 su bardağı su

Yapılışı

  1. Ayvaları soyup ikiye kesip içini temizleyin. Oyuk kısmını yukarı gelecek şekilde derin bir tava veya tencereye koyun.
  2. İçine vişneleri ve birer kaşık şeker koyun. Geriye kalan şekeri, tarçını ve suyu da ekleyin.
  3. Ağzı kapalı şekilde kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Fırına dayanıklı bir borcama alıp 5 dakika 200 derece fırında pişirin.
  5. Soğuduktan sonra ceviz ilave edin. İsteğe göre kaymak da ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Ayvaların olgun olmasına dikkat edin.
  • Vişne yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar