VİŞNELİ AYVA TATLISI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE GÜZEL BİR TARİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLİLER
MALZEMELER3 Adet ayva1/5 Su bardağı toz şeker1 su bardağı vişne 1 su bardağı dövülmüş bceviz yada fındık1 çubuk tarçın 1 su bardağı suYAPILIŞIAyvaları soyup ikiye kesip içini temizliyelim oyuk kısmını yukarı gelecek şekilde derin bir tava yada tencereye koyalım içine vişneleri ve birer kaşık şeker koyalım geriye kalan şekeride tencereye koyalım tarçinida suyuda koyup ağzı kapalı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim fırına dayanıklı bir borcama alıp 5 dakika 200 derece fırında pişirelim soğuduktan sonra ceviz ilave edelim isteğe göre de kaymakda olur Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder