VİŞNELİ AYVA TATLISI

MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE GÜZEL BİR TARİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLİLER MALZEMELER3 Adet ayva1/5 Su bardağı toz şeker1 su bardağı vişne 1 su bardağı dövülmüş bceviz yada fındık1 çubuk tarçın 1 su bardağı suYAPILIŞIAyvaları soyup ikiye kesip içini temizliyelim oyuk kısmını yukarı gelecek şekilde derin bir tava yada tencereye koyalım  içine vişneleri ve birer kaşık şeker koyalım geriye kalan şekeride tencereye koyalım tarçinida suyuda koyup ağzı kapalı  kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim  fırına dayanıklı bir borcama alıp 5 dakika 200 derece fırında pişirelim  soğuduktan sonra ceviz ilave edelim isteğe göre de kaymakda olur                                                          Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar