VİŞNELİ AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  1. 3 adet ayva
  2. 1/5 su bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağı vişne
  4. 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  5. 1 çubuk tarçın
  6. 1 su bardağı su

Yapılışı

  1. Ayvaları soyup ikiye keselim ve içini temizleyelim.
  2. Oyuğu yukarı gelecek şekilde derin bir tava veya tencereye koyalım.
  3. İçine vişneleri ve birer kaşık şeker koyalım.
  4. Geriye kalan şekeri, tarçını ve suyu ekleyelim.
  5. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Fırına dayanıklı bir borcama alıp 5 dakika 200 derece fırında pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra ceviz ilave edelim, isteğe göre kaymak da ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Ayvaların olgun olmasına dikkat edin.
  • Vişne yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar