Ana içeriğe atla
VİŞNELİ AYVA TATLISI
Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 3 adet ayva
- 1/5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- 1 çubuk tarçın
- 1 su bardağı su
Yapılışı
- Ayvaları soyup ikiye keselim ve içini temizleyelim.
- Oyuğu yukarı gelecek şekilde derin bir tava veya tencereye koyalım.
- İçine vişneleri ve birer kaşık şeker koyalım.
- Geriye kalan şekeri, tarçını ve suyu ekleyelim.
- Ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Fırına dayanıklı bir borcama alıp 5 dakika 200 derece fırında pişirelim.
- Soğuduktan sonra ceviz ilave edelim, isteğe göre kaymak da ekleyebilirsiniz.
İpuçları
- Ayvaların olgun olmasına dikkat edin.
- Vişne yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder