KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Kolay Turşu Tarifi

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Malzemeler

  1. 1 kg kırmızı lahana
  2. 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  3. Yarım limon
  4. 3 diş sarımsak

Yapılışı

  1. Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın.
  2. Derin bir kaba alın.
  3. Yarım limonu iri iri doğrayın.
  4. Sarımsağı ikiye veya üçe bölün.
  5. Tuzu ekleyin ve hepsini karıştırın.
  6. Karışımı bir kavanoza koyup ağzını iyice kapatın.
  7. Kavanozu karanlık bir yere koyun.
  8. Beş gün boyunca her gün bir kere ters düz sallayın.
  9. Beşinci gün dolaba koyun ve dolapta muhafaza edin.

İpuçları

  • Turşuyu daha lezzetli hale getirmek için baharat ekleyebilirsiniz.
  • Turşu, serin bir yerde saklanmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar