Ana içeriğe atla
KIRMIZI LAHANA TURŞUSU
Kolay Turşu Tarifi
Malzemeler
- 1 kg kırmızı lahana
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- Yarım limon
- 3 diş sarımsak
Yapılışı
- Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın.
- Derin bir kaba alın.
- Yarım limonu iri iri doğrayın.
- Sarımsağı ikiye veya üçe bölün.
- Tuzu ekleyin ve hepsini karıştırın.
- Karışımı bir kavanoza koyup ağzını iyice kapatın.
- Kavanozu karanlık bir yere koyun.
- Beş gün boyunca her gün bir kere ters düz sallayın.
- Beşinci gün dolaba koyun ve dolapta muhafaza edin.
İpuçları
- Turşuyu daha lezzetli hale getirmek için baharat ekleyebilirsiniz.
- Turşu, serin bir yerde saklanmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder