KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Kolay Turşu Tarifi

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Malzemeler

  1. 1 kg kırmızı lahana
  2. 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  3. Yarım limon
  4. 3 diş sarımsak

Yapılışı

  1. Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın.
  2. Derin bir kaba alın, yarım limonu iri iri doğrayın.
  3. Sarımsağı ikiye üçe bölün ve tuzu ekleyin.
  4. Hepsini karıştırın ve bir kavanoza koyun.
  5. Ağzını iyice kapatın ve karanlık bir yere yerleştirin.
  6. Beş gün boyunca her gün bir kere ters düz sallayın.
  7. Beşinci gün dolaba koyun ve dolapta muhafaza edin.

İpuçları

  • Turşunun lezzetinin artması için bekletme süresini uzatabilirsiniz.
  • Farklı sebzeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar