Ana içeriğe atla
KIRMIZI LAHANA TURŞUSU
Kolay Turşu Tarifi
 
Malzemeler
  - 1 kg kırmızı lahana
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- Yarım limon
- 3 diş sarımsak
Yapılışı
  - Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın.
- Derin bir kaba alın, yarım limonu iri iri doğrayın.
- Sarımsağı ikiye üçe bölün ve tuzu ekleyin.
- Hepsini karıştırın ve bir kavanoza koyun.
- Ağzını iyice kapatın ve karanlık bir yere yerleştirin.
- Beş gün boyunca her gün bir kere ters düz sallayın.
- Beşinci gün dolaba koyun ve dolapta muhafaza edin.
İpuçları
  - Turşunun lezzetinin artması için bekletme süresini uzatabilirsiniz.
- Farklı sebzeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder