HİNDİSTAN USÜLÜ BOL BAHARATLI TAVUK TİKKA

Cem Bey'den Tavuk Tarifi

Malzemeler

  1. 1 adet tavuk göğsü veya kalça
  2. 4 adet büyük boy domates
  3. 2 adet orta boy soğan
  4. 2 adet sivri biber
  5. 2 kaşık tereyağı
  6. 1 çorba kaşığı acı toz biber
  7. 1 tatlı kaşığı karabiber
  8. 1 çorba kaşığı masala (masala bulamazsanız 1 tatlı kaşığı köri ve 1 tatlı kaşığı kişniş)
  9. Tuz
  10. 1 kaşık toz şeker
  11. 2 diş sarımsak
  12. 1 küçük krema
  13. 2 su bardağı su

Yapılışı

  1. Derin bir kaba tavukları kuşbaşı doğrayın. Krema ve şeker hariç baharatların yarısı ile tavukları marine edin.
  2. Bir kaşık tereyağında soğanları ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun.
  3. Domatesleri rondodan geçirip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. 2 su bardağı suyu ilave edip suyunu çekmesini bekleyin. Baharatların kalanını ekleyin ve biraz daha kaynatın.
  5. Derin bir kapta bir kaşık tereyağını eritip tavukları iyice kavurun.
  6. Kavurduğunuz tavukları domates sosunun içine ekleyin ve 5-10 dakika kaynatın.
  7. Toz şekeri ve kremayı karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
  8. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Baharatları isteğe göre azaltıp artırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar