Ana içeriğe atla
HİNDİSTAN USÜLÜ BOL BAHARATLI TAVUK TİKKA
Cem Bey'in Tavuk Tarifi
Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü veya kalça
- 4 adet büyük boy domates
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çorba kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı masala (masala bulamazsanız 1 tatlı kaşığı köri ve 1 tatlı kaşığı kişniş kullanabilirsiniz)
- Tuz
- 1 kaşık toz şeker
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük krema
- 2 su bardağı su
Yapılışı
- Tavukları kuşbaşı doğrayın ve krema ile şeker hariç baharatların yarısıyla marine edin.
- Bir kaşık tereyağında soğanları ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun.
- Domatesleri rondodan geçirip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 2 su bardağı suyu ilave edip suyunu çekmesini bekleyin.
- Baharatların kalanını ekleyin ve biraz daha kaynatın.
- Derin bir kapta bir kaşık tereyağını eritip tavukları kavurun.
- Kavurduğunuz tavukları domates sosunun içine ekleyin ve 5-10 dakika kaynatın.
- Toz şekeri ve kremayı karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
- 15-20 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.
İpuçları
- Baharatları damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder