HİNDİSTAN USÜLÜ BOL BAHARATLI TAVUK TİKKA

Cem Bey'in Tavuk Tarifi

HİNDİSTAN USÜLÜ BOL BAHARATLI TAVUK TİKKA

Malzemeler

  1. 1 adet tavuk göğsü veya kalça
  2. 4 adet büyük boy domates
  3. 2 adet orta boy soğan
  4. 2 adet sivri biber
  5. 2 kaşık tereyağı
  6. 1 çorba kaşığı acı toz biber
  7. 1 tatlı kaşığı karabiber
  8. 1 çorba kaşığı masala (masala bulamazsanız 1 tatlı kaşığı köri ve 1 tatlı kaşığı kişniş kullanabilirsiniz)
  9. Tuz
  10. 1 kaşık toz şeker
  11. 2 diş sarımsak
  12. 1 küçük krema
  13. 2 su bardağı su

Yapılışı

  1. Tavukları kuşbaşı doğrayın ve krema ile şeker hariç baharatların yarısıyla marine edin.
  2. Bir kaşık tereyağında soğanları ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun.
  3. Domatesleri rondodan geçirip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. 2 su bardağı suyu ilave edip suyunu çekmesini bekleyin.
  5. Baharatların kalanını ekleyin ve biraz daha kaynatın.
  6. Derin bir kapta bir kaşık tereyağını eritip tavukları kavurun.
  7. Kavurduğunuz tavukları domates sosunun içine ekleyin ve 5-10 dakika kaynatın.
  8. Toz şekeri ve kremayı karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
  9. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Baharatları damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar