HİNDİSTAN USÜLÜ BOL BAHARATLI TAVUK TİKKA
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE CEM BEYDEN ÖĞRENDİĞİM DEGİŞİK BİR TARİF VERECEĞİM SEVGİLER
MALZEMELER
1 Adet tavuk göğsü yada kalça şişde olabilir
4 Adet büyük boy domates
2 Adet orta boy soğan
2 Adet sivri biber
2 Kaşık tereyağı
1 Çorba kaşığı acı toz biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı masala(masala coklu baharat demek)masala bulamazsanız bir tatlı kaşığı köri bir tatlı kaşığı kişniş
Tuz
1 kaşığı toz şeker
2 diş sarımsak
1 küçük krema
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Derin bir kaba tavukları kuşbaşı doğrayıp krema ve şeker hariç baharatların yarısı ile tavuğu Marine edelim bir kaşık tereyağında soğanları ve biberleri ince ince doğrayıp iyice kavuralım domatesleri rondodan geçirip kısık ateşte pişmeye bırakalım 2 su bardağı suyu ilave edip iyice suyunu çekmesini bekleyelim baharatların diğer kalanını da ilave edelim biraz daha kaynamasını bekleyelim Bu arada derin bir kapta bir kaşık tereyağını eritip tavukları iyice kavuralım kavurduğumuz tavukları domates sosunun içine bırakalım 5-10 dakika Kaynadıktan sonra tozşekeri kremayı karıştırarak Yavaş Yavaş ilave edelim 15-20 dakika kısık ateşte piştikten sonra sıcak servis yapalım
NOT: baharatları isterseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder