Ana içeriğe atla
TEREYAĞLI USKUMRU TAVA
Uskumru Kızartması Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg uskumru balığı
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Balıkları ayıklayın veya ayıklanmış alın. Bolca yıkayıp süzün.
- Tuzlayıp mısır ununa bulayın.
- Tavaya bir kaşık tereyağını koyup eritin.
- Unlanmış balıkları tavaya dizin ve kısık ateşte kızartın.
- Balık iri olduğu için harlı ateşte içi çiğ kalabilir. Kızarınca diğer tarafını çevirin ve bir kaşık tereyağını ekleyin.
- Kızarınca servis tabağına alın. Tavada kalan yağı üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın. Yanında bol yeşil salata ile sunabilirsiniz.
İpuçları
- İsterseniz buğday unu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder