TEREYAĞLI USKUMRU TAVA

Uskumru Kızartması Tarifi

TEREYAĞLI USKUMRU TAVA

Malzemeler

  1. 1 Kg uskumru balığı
  2. 1 çay bardağı mısır unu
  3. 2 kaşık tereyağı
  4. Tuz

Yapılışı

  1. Balıkları ayıklayın veya ayıklanmış alın. Bolca yıkayıp süzün.
  2. Tuzlayıp mısır ununa bulayın.
  3. Tavaya bir kaşık tereyağını koyup eritin.
  4. Unlanmış balıkları tavaya dizin ve kısık ateşte kızartın.
  5. Balık iri olduğu için harlı ateşte içi çiğ kalabilir. Kızarınca diğer tarafını çevirin ve bir kaşık tereyağını ekleyin.
  6. Kızarınca servis tabağına alın. Tavada kalan yağı üzerine gezdirin.
  7. Sıcak servis yapın. Yanında bol yeşil salata ile sunabilirsiniz.

İpuçları

  • İsterseniz buğday unu da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar