TEREYAĞLI USKUMRU TAVA

Uskumru Kızartması Tarifi

TEREYAĞLI USKUMRU TAVA

Malzemeler

  1. 1 Kg uskumru balığı
  2. 1 çay bardağı mısır unu
  3. 2 kaşık tereyağı
  4. Tuz

Yapılışı

  1. Balıkları güzelce ayıklayın veya ayıklanmış alın, bolca yıkayıp süzün.
  2. Tuzlayıp mısır ununa bulayın.
  3. Tavaya bir kaşık tereyağını koyup eriyince unlanmış balıkları dizin.
  4. Kısık ateşte kızartın, çünkü balık iri olduğundan harlı ateşte içi çiğ kalır.
  5. Kızarınca diğer tarafını çevirip bir kaşık tereyağını da ekleyin.
  6. Kızarınca servis tabağına alın, tavada kalan yağı üzerine gezdirin.
  7. Sıcak servis yapın, bol yeşil salatayla birlikte.

İpuçları

  • Buğday unu da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar