Ana içeriğe atla
TEREYAĞLI USKUMRU TAVA
Uskumru Kızartması Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg uskumru balığı
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Balıkları güzelce ayıklayın veya ayıklanmış alın, bolca yıkayıp süzün.
- Tuzlayıp mısır ununa bulayın.
- Tavaya bir kaşık tereyağını koyup eriyince unlanmış balıkları dizin.
- Kısık ateşte kızartın, çünkü balık iri olduğundan harlı ateşte içi çiğ kalır.
- Kızarınca diğer tarafını çevirip bir kaşık tereyağını da ekleyin.
- Kızarınca servis tabağına alın, tavada kalan yağı üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın, bol yeşil salatayla birlikte.
İpuçları
- Buğday unu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder