TEREYAĞLI USKUMRU TAVA
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE YİNE GÜZEL BİR TARİF VERECEĞİM MALUM KIŞIN BALIK SEZONU BOLCA PİŞİRMEK LAZIM ÖZELLEİKLE ÇOCUKLARA BOLCA YEDİRMEK LAZIM SEVGİLER
MALZEMELER
1 Kg uskumru balığı
1 çay bardağı mısır unu
2 kaşık tereyağı
Tuz
YAPILIŞI
Balıkları güzelce ayıklayın yada ayıklanmış alın bolca yıkayıp süzün sonra tuzlayıp mısır ununa bulayın tavaya bir kaşık tere yağını koyup eriyince unlanmış balıkları dizin kısık ateşte kızartalım çünkü balık iri olduğundan harlı ateşte içi çiğ kalır kızarınca diger tarafını çevirip bir kaşık tere yagınıda koyalım kızarınca servis tabagına alalım tavada kalan yağı üzerine gezdirelim sıcak servis yapalım bol yeşil salatayla NOT buğday unuda kullana bilirsini isterseniz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder