PEYNİRLİ AÇIK POĞÇA

Yeni Tarif: Peynirli Börek

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket maya (yaş maya da kullanılabilir, yarım paket)
  • Tuz
  • Buğday unu (alabildiği kadar)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlamak için)

İç Malzemeler

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 5-6 dal maydanoz

Yapılışı

  1. Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını koyun.
  2. Tüm malzemeleri ekleyin. Yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırın.
  3. Malzemeleri karıştırın ve unu eleyerek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  4. Hamuru bir iki saat dinlendirin.
  5. Yumurtadan büyük bezeler yapın ve merdane ile tabak büyüklüğünde açın.
  6. Sıvı yağ ile yağlayın ve sigar böreği gibi biraz sarın.
  7. Ortalarına peynir harcından koyun ve ucunu geri katlayın.
  8. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

İpuçları

  • Hamuru dinlendirmek, daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlar.
  • İstediğiniz şekli verebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar