Ana içeriğe atla
PEYNİRLİ AÇIK POĞÇA
Yeni Tarif: Peynirli Börek
Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket maya (yaş maya da kullanılabilir, yarım paket)
- Tuz
- Buğday unu (alabildiği kadar)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
İç Malzemeler
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 5-6 dal maydanoz
Yapılışı
- Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını koyun.
- Tüm malzemeleri ekleyin. Yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırın.
- Malzemeleri karıştırın ve unu eleyerek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru bir iki saat dinlendirin.
- Yumurtadan büyük bezeler yapın ve merdane ile tabak büyüklüğünde açın.
- Sıvı yağ ile yağlayın ve sigar böreği gibi biraz sarın.
- Ortalarına peynir harcından koyun ve ucunu geri katlayın.
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
İpuçları
- Hamuru dinlendirmek, daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlar.
- İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder