HAVUÇLU KEK

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Malzemeler

  • 4 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Adet havuç
  • 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1/5 Su bardağı toz şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Tatlı kaşığı kakao
  • 1 Paket karbonat veya kabartma tozu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
  2. Şekeri ekleyip tekrar çırpın.
  3. Havucu rendeleyip hafif unlayın.
  4. Tüm malzemeleri karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  7. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın. Eğer pişmemişse fırın ayarını biraz düşürüp tekrar pişirin.

İpuçları

  • Fırın ayarınızı kontrol edin.
  • Havuçları rendelemeden önce kabuklarını soyun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar