Ana içeriğe atla
HAVUÇLU KEK
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1/5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket karbonat veya kabartma tozu
Yapılışı
- Derin bir kaba yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
- Şekeri ekleyip tekrar çırpın.
- Havucu rendeleyip hafif unlayın.
- Tüm malzemeleri karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
- Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın. Eğer pişmemişse fırın ayarını düşürüp tekrar pişirin.
İpuçları
- Fırın ayarınızı kontrol edin.
- Havucu rendeledikten sonra unlamayı unutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder