HAVUÇLU KEK

Yumurta Kek Tarifi

Yumurta Kek

Malzemeler

  1. 4 Adet yumurta
  2. 1 Su bardağı yoğurt
  3. 1 Adet havuç
  4. 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
  5. Yarım su bardağı sıvı yağ
  6. 1/5 Su bardağı toz şeker
  7. 1 Tatlı kaşığı tarçın
  8. 3 Su bardağı un
  9. 1 Tatlı kaşığı kakao
  10. 1 Paket karbonat veya kabartma tozu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
  2. Şekeri ekleyip tekrar çırpın.
  3. Havucu rendeleyip hafif unlayın.
  4. Tüm malzemeleri karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  7. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın.

İpuçları

  • Fırın ayarınıza göre pişirme süresi değişebilir.
  • Pişirme sırasında fırın kapağını açmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar