Ana içeriğe atla
HAVUÇLU KEK
Yumurta Kek Tarifi
Malzemeler
- 4 Adet yumurta
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 Adet havuç
- 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1/5 Su bardağı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- 3 Su bardağı un
- 1 Tatlı kaşığı kakao
- 1 Paket karbonat veya kabartma tozu
Yapılışı
- Derin bir kaba yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
- Şekeri ekleyip tekrar çırpın.
- Havucu rendeleyip hafif unlayın.
- Tüm malzemeleri karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat kadar pişirin.
- Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın.
İpuçları
- Fırın ayarınıza göre pişirme süresi değişebilir.
- Pişirme sırasında fırın kapağını açmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder