BAL KABAĞI ÇORBASI
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım, bu gün sizlere değişik bir çorba tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 litre su
- Tuz, pul biber, karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı et suyu (veya tablet et suyu)
- Yarım fincan sıvı yağ
Yapılışı
- Sıvı yağı tencereye koyun.
- Bal kabağını, patatesi, havucu ve soğanı iri iri doğrayıp kavurun.
- Sarımsakları ekleyin.
- Et suyunu ve 2 litre suyu ilave edin.
- Hepsi yumuşayınca blendırdan geçirin.
- Tuz, pul biber ve karabiber ekleyin.
- Bir bardak sütü de ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.
Notlar
- Koyu olursa biraz su ekleyin, sulu olursa un ekleyin.
- Soğuk su veya sütle açıp öyle koyun, aksi takdirde un topak olur.
- Hazır et suyu kullanıyorsanız tuzunu kontrol edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder