BAL KABAĞI ÇORBASI

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Merhaba sevgili okuyucularım, bu gün sizlere değişik bir çorba tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler

  1. 2 dilim bal kabağı
  2. 1 orta boy patates
  3. 1 orta boy havuç
  4. 1 orta boy soğan
  5. 2-3 diş sarımsak
  6. 2 litre su
  7. Tuz, pul biber, karabiber
  8. 1 su bardağı süt
  9. 1 su bardağı et suyu (veya tablet et suyu)
  10. Yarım fincan sıvı yağ

Yapılışı

  1. Sıvı yağı tencereye koyun.
  2. Bal kabağını, patatesi, havucu ve soğanı iri iri doğrayıp kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyin.
  4. Et suyunu ve 2 litre suyu ilave edin.
  5. Hepsi yumuşayınca blendırdan geçirin.
  6. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyin.
  7. Bir bardak sütü de ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.

Notlar

  • Koyu olursa biraz su ekleyin, sulu olursa un ekleyin.
  • Soğuk su veya sütle açıp öyle koyun, aksi takdirde un topak olur.
  • Hazır et suyu kullanıyorsanız tuzunu kontrol edin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar