BAL KABAĞI ÇORBASI

Değişik Bir Çorba Tarifi

BAL KABAĞI ÇORBASI

Malzemeler

  1. 2 Dilim bal kabağı
  2. 1 Orta boy patates
  3. 1 Orta boy havuç
  4. 1 Orta boy soğan
  5. 2-3 diş sarımsak
  6. 2 litre su
  7. Tuz, pul biber, karabiber
  8. 1 su bardağı süt
  9. 1 su bardağı et suyu (tablet et suyu da olur)
  10. Yarım fincan sıvı yağ

Yapılışı

  1. Sıvı yağı tencereye koyun.
  2. Soğuk kabakları, patatesi, havucu ve soğanı iri iri doğrayıp kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyin.
  4. Et suyunu ve 2 litre suyu ekleyin.
  5. Hepsi yumuşayınca blendırdan geçirin.
  6. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyin.
  7. Bir bardak sütü ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.

Not

  • Koyu olursa biraz su, sulu olursa biraz un ekleyin.
  • Unu soğuk su veya sütle açıp ekleyin, aksi takdirde topak olur.
  • Hazır et suyu kullanıyorsanız tuzunu kontrol edin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar