BAL KABAĞI ÇORBASI
Değişik Bir Çorba Tarifi

Malzemeler
- 2 Dilim bal kabağı
- 1 Orta boy patates
- 1 Orta boy havuç
- 1 Orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 litre su
- Tuz, pul biber, karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı et suyu (tablet et suyu da olur)
- Yarım fincan sıvı yağ
Yapılışı
- Sıvı yağı tencereye koyun.
- Soğuk kabakları, patatesi, havucu ve soğanı iri iri doğrayıp kavurun.
- Sarımsakları ekleyin.
- Et suyunu ve 2 litre suyu ekleyin.
- Hepsi yumuşayınca blendırdan geçirin.
- Tuz, pul biber ve karabiber ekleyin.
- Bir bardak sütü ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.
Not
- Koyu olursa biraz su, sulu olursa biraz un ekleyin.
- Unu soğuk su veya sütle açıp ekleyin, aksi takdirde topak olur.
- Hazır et suyu kullanıyorsanız tuzunu kontrol edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder