Açsan GEL

BAL KABAĞI ÇORBASI

0
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE DEĞİŞİK BİR ÇORBA TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 MALZEMELER                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
   
 -   2 Dilim bal kabağı
 -  1   Orta  boy patates
 -  1   Orta boy havuç
 -  1   Orta boy soğan
 -      İki üç diş sarımsak 
 -    2   litre su
 -    Tuz, pul biber karabiber
 -   1 Su bardağı süt
 -   1  Su bardağı et suyu yoksa tablet et suyu da olur
-    Yarın fincan sıvı yağ 

         YAPILIŞI

Sıvı yağı tencereye koyalım soyup ayıkladığımız kabakları küp küp doğrayalım patatesi ve havuçu soğanı da iri  iri doğrayıp kavuralım sarımsakları da ilave edelim et suyunu ve iki litre suyu da ilave edelim hepsi yumşayınca blendırdan geçirelim tuzunu pul biberi ve karabiberi de koyalım bir bardak sütü de ilave edelim bir kaç dakika daha kaynatalım   NOT  Koyu olursa biraz su ilave edelim sulu olursa biraz un ilave edelim soğuk su yada sütle açıp öyle koyalım unu yoksa topak olur hazır et suyu koyarsanız tuzuna bakıp öyle koyun tuzunu

                                                                                                                                  Afiyet olsun




                  

0 Yorum:

Yorum Gönder