CEVİZLİ TAHİNLİ MAYALI ÇÖREK
Lezzetli Hamur Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin Malzemeler
- 2 Tane yumurta
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı ilk su
- 1 yaş maya
- Aldığı kadar buğday unu
- Tuz
İç Malzemeler
- 1 Su bardağı tahin
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
- Üzeri için çörek otu
Yapılışı
- Derin bir kaba süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırın.
- Maya kabarınca yavaş yavaş unu eleyerek ekleyin.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Ağzını kapatıp bir bezle sarın ve 2 saat dinlendirin.
- Büyük bezeler halinde bölün ve merdane ile açın.
- Bu arada tahin ve sıvı yağı iyice karıştırın.
- Açtığınız hamurun üzerine sürün, arada malzemeleri serpin.
- Malzemeler bitinceye kadar devam edin.
- En üstüne bir şey sürmeden merdane ile bastırmadan biraz daha açın.
- İki parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
İpuçları
- Ceviz yerine fındık veya fıstık da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder