CEVİZLİ TAHİNLİ MAYALI ÇÖREK

Lezzetli Hamur Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler

  1. 2 Tane yumurta
  2. 1 Su bardağı süt
  3. 1 Su bardağı ilk su
  4. 1 yaş maya
  5. Aldığı kadar buğday unu
  6. Tuz

İç Malzemeler

  1. 1 Su bardağı tahin
  2. 1 Su bardağı sıvı yağ
  3. 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
  4. Üzeri için çörek otu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırın.
  2. Maya kabarınca yavaş yavaş unu eleyerek ekleyin.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  4. Ağzını kapatıp bir bezle sarın ve 2 saat dinlendirin.
  5. Büyük bezeler halinde bölün ve merdane ile açın.
  6. Bu arada tahin ve sıvı yağı iyice karıştırın.
  7. Açtığınız hamurun üzerine sürün, arada malzemeleri serpin.
  8. Malzemeler bitinceye kadar devam edin.
  9. En üstüne bir şey sürmeden merdane ile bastırmadan biraz daha açın.
  10. İki parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  11. Üzerine çörek otu serpin.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.

İpuçları

  • Ceviz yerine fındık veya fıstık da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar