CEVİZLİ TAHİNLİ MAYALI ÇÖREK

Merhaba Sevgili Okuyucularım

CEVİZLİ TAHİNLİ MAYALI ÇÖREK

Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler

  1. 2 Tane yumurta
  2. 1 Su bardağı süt ılık
  3. 1 Su bardağı ilk su
  4. 1 yaş maya
  5. Aldığı kadar buğday unu
  6. Tuz

İç Malzemeleri

  1. 1 Su bardağı tahin
  2. 1 Su bardağı sıvı yağ
  3. 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
  4. Üzeri için çörek otu

Yapılışı

Derin bir kaba ılık süt, ılık su, şekeri ve mayayı koyup karıştırın. Maya kabarınca yavaş yavaş unu eleyerek ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Ağzını kapatıp bir bezle sarın ve 2 saat dinlendirin. Büyük bezelere bölüp merdane ile açın. Bu arada tahinle sıvı yağı iyice karıştırın. Açtığınız hamurun üzerine sürelim, arada çörek otu serpelim. Malzemeler bitinceye kadar devam edin. En üstüne bir şey sürmeden merdane ile bastırmadan biraz daha açın. İki parmak genişliğinde kesip burarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine de çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.

İpuçları

  • Ceviz yerine fındık veya fıstık da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar