KAŞARLI TAVUK KÖFTESİ
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE DEĞİŞİK BİR KÖFTE TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
2 Tane tavuk göğsü
2 Tane Yumurta
Blendırdan çekilmiş kuru ekmek veya galeta un
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
1 Tutam maydanozu
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk göğsü nü yıkayıp doğrayın bilendir dan geçirin yani kıyma şeklini getirin kaşar hariç ince ince doğradığımız maydanozu karabiber kimyon ve tuzu ekleyin iyice yoğurun elinize yapışacaktır bir kaba su koyun arada elinizi suya batırıp öyle yapın ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açıp ortasına kaşar koyup kapatın ve yuvarlayın derin kızartma tavasına yağı koyun iyice kızınca ekmeği yumurtaya bulayıp kızartma ya başlayın servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder