Ana içeriğe atla
KAŞARLI TAVUK KÖFTESİ
Kaşarlı Tavuk Köftesi Tarifi
Malzemeler
- 2 Tane tavuk göğsü
- 2 Tane yumurta
- Blendırdan çekilmiş kuru ekmek veya galeta un
- 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 Tutam maydanoz
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Tavuk göğsünü yıkayıp doğrayın ve blendırdan geçirin.
- İnce doğradığınız maydanozu, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin, iyice yoğurun.
- Elinize yapışmaması için bir kaba su koyun ve arada elinizi suya batırarak köfte şekli verin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına kaşar koyup kapatın ve yuvarlayın.
- Derin bir tavaya yağı koyun ve iyice kızdırın.
- Köfteleri önce ekmeğe, sonra yumurtaya bulayıp kızartın.
- Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
İpuçları
- Köfteleri daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.
Yorumlar
Yorum Gönder