KAŞARLI TAVUK KÖFTESİ

Kaşarlı Tavuk Köftesi Tarifi

KAŞARLI TAVUK KÖFTESİ

Malzemeler

  • 2 Tane tavuk göğsü
  • 2 Tane yumurta
  • Blendırdan çekilmiş kuru ekmek veya galeta un
  • 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 Tutam maydanoz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp doğrayın ve blendırdan geçirin.
  2. İnce doğradığınız maydanozu, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin, iyice yoğurun.
  3. Elinize yapışmaması için bir kaba su koyun ve arada elinizi suya batırarak köfte şekli verin.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına kaşar koyup kapatın ve yuvarlayın.
  5. Derin bir tavaya yağı koyun ve iyice kızdırın.
  6. Köfteleri önce ekmeğe, sonra yumurtaya bulayıp kızartın.
  7. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Köfteleri daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar