Ana içeriğe atla
ISPANAKLI PEYNİRLİ RULO BÖREK
Ispanaklı Peynirli Rulo Börek
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- Kuru maya (yaş maya da olur)
- Buğday unu (aldığı kadar)
- Tuz
İç Malzemeler
- Yarım kg ıspanağın yaprak kısmı
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Yarım demet taze soğan
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Çörek otu
- 1 çay bardağı sıvı yağ (içine sürmek için)
- Yarım fincan sıvı yağ
Yapılışı
- Derin bir kaba ılık süt, sıvı yağ ve yumurtaları (birinin sarısını ayırarak) koyun. Mayayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Aldığı kadar un koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakın.
- İç malzemeleri hazırlamak için derin bir tavaya sıvı yağı koyun. İnce doğradığınız taze soğanları ekleyin. Yıkanmış ıspanakları sıkıp doğrayarak ekleyin ve biraz soteleyin. Soğumaya bırakın. Peynir, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Düz bir zeminde yufkayı açın. Oklavayla sigara böreği saracak şekilde kesin ve sıvı yağ ile fırça yardımıyla yağlayın. İç malzemeden biraz koyup sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
İpuçları
- Hamurun mayalanması için yeterli süre tanıyın.
- İç malzemeleri isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder