Havuçlu Meyveli Kek

Kek Tarifi

Malzemeler

  1. 3 Adet yumurta
  2. 1,5 su bardağı şeker
  3. 1 Bardak yoğurt
  4. 1 Çay bardağı ayçiçeği yağı
  5. 1 Adet vanilya
  6. 1 Adet kabartma tozu
  7. 2 Adet orta boy havuç
  8. Yarım çay bardağı kuru üzüm
  9. Tarçın
  10. 1 Çay fincanı kadar fındık veya ceviz
  11. 1 Çorba kaşığı kakao
  12. 3 Su bardağı un

Yapılışı

  1. Yumurtaları çırpın, ardından şekeri ekleyin.
  2. Sırasıyla yoğurdu, yağı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve bir çay kaşığı tarçını ekleyin.
  3. Üzümü, rendelenmiş havucu ve fındık veya cevizi karışıma ilave edin.
  4. Karışımdan yarım su bardağı kadar ayırın.
  5. Ayırdığınız karışıma bir çorba kaşığı kakao ekleyin.
  6. Kek kalıbını yağlayın ve içine fındık veya ceviz serpiştirin.
  7. Kek harcının yarısını kalıba dökün, ardından kakaolu harcı ekleyin ve kalan harcı üzerine dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dakika pişirin.

İpuçları

  • Fırın ayarlarını kendi fırınınıza göre düzenleyin.
  • Üzüm ve rendelenmiş havuca un serperseniz, malzeme dibe çökmez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar