Ana içeriğe atla
Havuçlu Meyveli Kek
Havuçlu Meyveli Kek
Malzemeler
- 3 Adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 Bardak yoğurt
- 1 Çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 Adet vanilya
- 1 Adet kabartma tozu
- 2 Adet orta boy havuç
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Tarçın
- 1 Çay fincanı fındık veya ceviz
- 1 Çorba kaşığı kakao
- 3 Su bardağı un
Yapılışı
- Yumurtaları çırpın, ardından şekeri ekleyin.
- Sırasıyla yoğurdu, yağı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve bir çay kaşığı tarçını ekleyin.
- Üzümü, rendelenmiş havucu ve fındık veya cevizi karışıma ilave edin.
- Karışımdan yarım su bardağı kadar ayırın ve içine bir çorba kaşığı kakao ekleyin.
- Kek kalıbını yağlayın ve içine fındık veya ceviz serpiştirin.
- Kek harcının yarısını kalıba dökün, ardından kakaolu harcı ekleyin ve kalan harcı üstüne dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dakika pişirin.
İpuçları
- Fırın ayarlarını kendi fırınıza göre düzenleyin.
- Üzüm ve rendelenmiş havuca un serperek dibe çökmesini önleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder