Havuçlu Meyveli Kek

Havuçlu Meyveli Kek

havuçlu kek

Malzemeler

  • 3 Adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 Bardak yoğurt
  • 1 Çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 Adet vanilya
  • 1 Adet kabartma tozu
  • 2 Adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Tarçın
  • 1 Çay fincanı kadar fındık veya ceviz
  • 1 Çorba kaşığı kakao
  • 3 Su bardağı un

Yapılışı

  1. Yumurtaları çırpın, ardından şekeri ekleyin.
  2. Sırasıyla yoğurdu, yağı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve bir çay kaşığı tarçını ekleyin.
  3. Üzümü, rendelediğiniz havucu ve fındık veya cevizi karışıma ilave edin.
  4. Karışımdan yarım su bardağı kadar ayırın ve içine bir çorba kaşığı kakao ekleyin.
  5. Kek kalıbını yağlayın ve içine fındık veya ceviz serpiştirin.
  6. Kek harcının yarısını kalıba dökün, ardından kakaolu harcı ekleyin ve kalan harcı üzerine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dakika pişirin.

İpuçları

  • Fırınınızın ayarını kontrol edin, her fırın farklı çalışabilir.
  • Üzüm ve rendelenmiş havuca un serperek dibe çökmesini önleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar