BAL KABAK GÖZLEMESİ

Gözleme Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg'dan az buğday unu
  • Tuz
  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı pekmez

Yapılışı

  1. Unu derin bir kaba boşaltın, az tuz ilave edin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru dinlendirin.
  2. Kabağı rendeleyin, bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  3. Hamurdan yumurtadan biraz küçük bezeler yapın ve yufka açın.
  4. Yufkanın içine kabak karışımından ince bir tabaka koyun.
  5. Kızgın tavada gözlemeleri kızartın.
  6. Ayrı bir tavada tereyağını eritip pekmezi ilave edin.
  7. Pişen gözlemelerin üzerine kaşıkla gezdirin.

İpuçları

  • Hamurun dinlenmesi, daha iyi açılmasını sağlar.
  • Kızartma işlemi sırasında tavayı çok ısıtmayın, yanmaması için dikkat edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar