Ana içeriğe atla
BAL KABAK GÖZLEMESİ
Gözleme Tarifi
Malzemeler
- 1 kg'dan az buğday unu
- Tuz
- 2 dilim bal kabağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı pekmez
Yapılışı
- Unu derin bir kaba boşaltın, az tuz ilave edin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru dinlendirin.
- Kabağı rendeleyin, bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
- Hamurdan yumurtadan biraz küçük bezeler yapın ve yufka açın.
- Yufkanın içine kabak karışımından ince bir tabaka koyun.
- Kızgın tavada gözlemeleri kızartın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip pekmezi ilave edin.
- Pişen gözlemelerin üzerine kaşıkla gezdirin.
İpuçları
- Hamurun dinlenmesi, daha iyi açılmasını sağlar.
- Kızartma işlemi sırasında tavayı çok ısıtmayın, yanmaması için dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder