Ana içeriğe atla
BAL KABAK GÖZLEMESİ
Bal Kabağı Gözlemesi Tarifi
Malzemeler
- 1 kg'dan az buğday unu
- Tuz
İç Malzemeleri
- 2 dilim bal kabağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı pekmez
Yapılışı
- Unu derin bir kaba boşaltın, az tuz ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru biraz dinlendirin.
- Kabağı rendeleyin, üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
- Hamurdan yumurtadan biraz küçük bezeler yapın ve yufka açın.
- Yufkanın içine ince bir tabaka iç harç koyun ve kızgın tavada kızartın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip pekmezi ilave edin.
- Pişirdiğiniz gözlemelerin üzerine kaşıkla gezdirin.
İpuçları
- Hamurun dinlenmesi, daha iyi açılmasını sağlar.
- Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.
Yorumlar
Yorum Gönder