BAL KABAK GÖZLEMESİ

Bal Kabağı Gözlemesi Tarifi

BAL KABAK GÖZLEMESİ

Malzemeler

  • 1 kg'dan az buğday unu
  • Tuz

İç Malzemeleri

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı pekmez

Yapılışı

  1. Unu derin bir kaba boşaltın, az tuz ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru dinlendirin.
  2. Kabağı rendeleyin, üzerine bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  3. Hamurdan yumurtadan biraz küçük bezeler yapın ve yufka açın.
  4. Yufkanın içine ince bir tabaka kabak karışımını koyun ve kızgın tavada kızartın.
  5. Ayrı bir tavada tereyağını eritip pekmezi ilave edin. Pişirdiğiniz gözlemelerin üzerine kaşıkla gezdirin.

İpuçları

  • Hamurun dinlenmesi, daha iyi açılmasını sağlar.
  • Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğuna dikkat edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar