Gingerbread Zencefilli Kurabiye Tarifi

Gingerbread Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı silme zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar buğday unu

Yapılışı

  1. Tereyağını eritin, şekeri ilave edip iyice çırpın.
  2. Yumurtanın sarısını da çırpın.
  3. Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  4. Un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  5. Hamuru dondurucuda 25 dakika bekletin.
  6. Tekrar yoğurun ve merdane ile ince açın.
  7. Kalıplarla kesin ve önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.

İpuçları

  • Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Farklı baharatlar ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar