Ana içeriğe atla
Gingerbread Zencefilli Kurabiye Tarifi
Gingerbread Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı silme zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar buğday unu
Yapılışı
- Tereyağını eritin, şekeri ilave edip iyice çırpın.
- Yumurtanın sarısını da çırpın.
- Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru dondurucuda 25 dakika bekletin.
- Tekrar yoğurun ve merdane ile ince açın.
- Kalıplarla kesin ve önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
İpuçları
- Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin daha iyi kabarmasını sağlar.
- Farklı baharatlar ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder