Gingerbread Zencefilli Kurabiye Tarifi
Gingerbread Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı silme zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar buğday unu
Yapılışı
- Tereyağını eritin, şeker ekleyin ve iyice çırpın.
- Yumurtanın sarısını da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru dondurucuda 25 dakika bekletin.
- Tekrar yoğurun, merdane ile ince açın ve kalıplarla kesin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder