Ana içeriğe atla
Gingerbread Zencefilli Kurabiye Tarifi
Gingerbread Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar buğday unu
Yapılışı
- Tereyağını eritin, şeker ekleyip iyice çırpın.
- Yumurtanın sarısını da ekleyin ve karıştırın.
- Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru dondurucuda 25 dakika bekletin, sonra tekrar yoğurun.
- Merdaneyle ince açın ve kalıplarla kesin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
İpuçları
- Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin daha iyi kabarmasını sağlar.
- İsterseniz üzerine şeker serpebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder