Gingerbread Zencefilli Kurabiye Tarifi

Gingerbread Kurabiye Tarifi

Gingerbread Zencefilli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  1. 200 gram tereyağı
  2. 1 su bardağı pekmez
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 1 yumurtanın sarısı
  5. 1 tatlı kaşığı zencefil
  6. 1 tatlı kaşığı tarçın
  7. Yarım tatlı kaşığı karbonat
  8. Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  9. Aldığı kadar buğday unu

Yapılışı

  1. Tereyağını eritin, şeker ekleyip iyice çırpın.
  2. Yumurtanın sarısını da ekleyin ve karıştırın.
  3. Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  4. Un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  5. Hamuru dondurucuda 25 dakika bekletin, sonra tekrar yoğurun.
  6. Merdaneyle ince açın ve kalıplarla kesin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.

İpuçları

  • Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • İsterseniz üzerine şeker serpebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar