SOSLU TAVUK YEMEĞİ

Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler

  1. 1 Kg kalça şiş tavuk
  2. 1 iri kuru soğan
  3. 1 yeşil biber
  4. 1 diş sarımsak
  5. 1 çorba kaşığı tereyağı
  6. 1 kaşık yoğurt
  7. 1 domates
  8. Tuz
  9. Karabiber

Yapılışı

  1. Tavukları kuşbaşı doğrayın ve yıkayın.
  2. Fırına girebilen bir kabın içine tereyağı, yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
  3. Bütün malzemeleri doğrayıp tavukla karıştırın.
  4. Tuz ve karabiber ekleyin, ardından bir iki saat bekletin.
  5. Fırını ısıtın ve 45 dakika pişirin.

İpuçları

  • Fırın ayarlarını kendi fırınınıza göre ayarlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar