TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler

  1. Yarım paket margarin
  2. 1 litre süt
  3. 3 kahve fincanı un
  4. 3 kahve fincanı toz şeker
  5. 1 vanilya
  6. 1 damla sakızı (yoksa bir tane falım sakız)

Yapılışı

  1. Tencereye yağı koyup eritelim.
  2. Eriyene yağa unu ekleyip hafifçe kavuralım.
  3. Şekeri ekleyip sütü ilave edelim, sürekli çırpacakla karıştıralım.
  4. Sakızı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak pişirelim.
  5. Eğer topaklandıysa blendırla çırpıp pişirmeye devam edelim.
  6. Piştikten sonra mikser çırpacağıyla çırpıp, ister borcama ister küçük kaselere koyalım.
  7. Soğuyunca üzerine tarçın koyup soğuk servis yapalım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar