Ana içeriğe atla
TAVUK GÖĞSÜ TATLISI
Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 litre süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 vanilya
- 1 damla sakızı (yoksa bir tane falım sakız)
Yapılışı
- Tencereye yağı koyup eritelim.
- Eriyene yağa unu ekleyip hafifçe kavuralım.
- Şekeri ekleyip sütü ilave edelim, sürekli çırpacakla karıştıralım.
- Sakızı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak pişirelim.
- Eğer topaklandıysa blendırla çırpıp pişirmeye devam edelim.
- Piştikten sonra mikser çırpacağıyla çırpıp, ister borcama ister küçük kaselere koyalım.
- Soğuyunca üzerine tarçın koyup soğuk servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder