TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi

TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 damla sakız (veya bir tane Falım sakız)

Yapılışı

  1. Tencereye margarini koyup eritin.
  2. Eriyen yağa unu ekleyip hafifçe kavurun.
  3. Şekeri ekleyin ve ardından sütü ilave edin. Sürekli çırpıcıyla karıştırın.
  4. Sakızı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak pişirin.
  5. Eğer topaklanırsa, blendırla çırpın ve pişirmeye devam edin.
  6. Piştikten sonra mikserle çırpın ve ister borcama ister küçük kaselere dökün.
  7. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın.

İpuçları

  • Buzdolabında birkaç saat bekletirseniz daha lezzetli olur.
  • Sürekli karıştırmayı unutmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar