Ana içeriğe atla
TAVUK GÖĞSÜ TATLISI
Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 litre süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 damla sakız (veya bir tane Falım sakız)
Yapılışı
- Tencereye margarini koyup eritin.
- Eriyen yağa unu ekleyip hafifçe kavurun.
- Şekeri ekleyin ve ardından sütü ilave edin. Sürekli çırpıcıyla karıştırın.
- Sakızı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak pişirin.
- Eğer topaklanırsa, blendırla çırpın ve pişirmeye devam edin.
- Piştikten sonra mikserle çırpın ve ister borcama ister küçük kaselere dökün.
- Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın.
İpuçları
- Buzdolabında birkaç saat bekletirseniz daha lezzetli olur.
- Sürekli karıştırmayı unutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder