TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi

TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 damla sakız (veya bir tane falım sakız)

Yapılışı

  1. Tencereye margarini koyup eritin.
  2. Eriyen yağa unu ekleyip hafifçe kavurun.
  3. Şekeri ekleyin ve ardından sütü ilave edin. Sürekli çırpma teliyle karıştırın.
  4. Sakızı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak pişirin.
  5. Eğer karışım topaklandıysa, blendırla çırpın ve pişirmeye devam edin.
  6. Piştikten sonra mikserle çırpın ve ister borcama ister küçük kaselere koyun.
  7. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın.

İpuçları

  • Buzdolabında birkaç saat bekletirseniz daha lezzetli olur.
  • Sürekli karıştırmak önemlidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar