Ana içeriğe atla
TAVUK GÖĞSÜ TATLISI
Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi
 
Malzemeler
  - Yarım paket margarin
- 1 litre süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 damla sakız (veya bir tane falım sakız)
Yapılışı
  - Tencereye margarini koyup eritin.
- Eriyen yağa unu ekleyip hafifçe kavurun.
- Şekeri ekleyin ve ardından sütü ilave edin. Sürekli çırpma teliyle karıştırın.
- Sakızı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak pişirin.
- Eğer karışım topaklandıysa, blendırla çırpın ve pişirmeye devam edin.
- Piştikten sonra mikserle çırpın ve ister borcama ister küçük kaselere koyun.
- Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın.
İpuçları
  - Buzdolabında birkaç saat bekletirseniz daha lezzetli olur.
- Sürekli karıştırmak önemlidir.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder