SUSAMLI SİMİT
Susamlı Simit Tarifi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 küçük paket maya
- İlk su
- Üzeri için:
- 1.5 bardak susam
- Yarım çay bardağı pekmez
Yapılışı
- Unu eleyip derin bir kaba koyun.
- Mayı ilave edip ılık suyla kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru yarım saat dinlendirin, ardından tekrar yoğurun ve 5 dakika daha bekletin.
- Unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamurlar yapın ve yuvarlayın.
- Simit şeklini verin.
- Derin bir kaba pekmezi ve bir bardak suyu koyun.
- Simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere yerleştirin.
- 200 derecede susamlar kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder