SUSAMLI SİMİT

Susamlı Simit Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 küçük paket maya
  • İlk su
  • Üzeri için:
  • 1.5 bardak susam
  • Yarım çay bardağı pekmez

Yapılışı

  1. Unu eleyip derin bir kaba koyun.
  2. Mayı ilave edip ılık suyla kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamuru yarım saat dinlendirin, ardından tekrar yoğurun ve 5 dakika daha bekletin.
  4. Unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamurlar yapın ve yuvarlayın.
  5. Simit şeklini verin.
  6. Derin bir kaba pekmezi ve bir bardak suyu koyun.
  7. Simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayın.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere yerleştirin.
  9. 200 derecede susamlar kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar