SUSAMLI SİMİT
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE SUSAMLI SİMİT TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
3 Su bardağı un
1 küçük pak maya
ılık su
ÜZERİ İÇİN
1.5 bardak susam
yarım çay bardağı pekmez
YAPILIŞI
Unu eleyip derin bir kaba koyalım mayayı ilave edip ılık suyla kulak memesi kadar yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat dinlendierlim tekrar yoğurup beş dakika daha bekletelim unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamur yapıp yuvarlayalım ve simit şeklini verelim bu arada derin bir kaba pekmezi ve bir bardak su koyup yapmış olduğumuz simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayalım yağlı kağıdı serdiğimiz tepsilerin üzerine koyalım 200 derecede susamlar kızarıncaya kadar pişirelim
MALZEMELER
3 Su bardağı un
1 küçük pak maya
ılık su
ÜZERİ İÇİN
1.5 bardak susam
yarım çay bardağı pekmez
YAPILIŞI
Unu eleyip derin bir kaba koyalım mayayı ilave edip ılık suyla kulak memesi kadar yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat dinlendierlim tekrar yoğurup beş dakika daha bekletelim unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamur yapıp yuvarlayalım ve simit şeklini verelim bu arada derin bir kaba pekmezi ve bir bardak su koyup yapmış olduğumuz simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayalım yağlı kağıdı serdiğimiz tepsilerin üzerine koyalım 200 derecede susamlar kızarıncaya kadar pişirelim
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder