Ana içeriğe atla
SUSAMLI SİMİT
Susamlı Simit Tarifi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 küçük paket maya
- Ilık su
- Üzeri için:
- 1.5 bardak susam
- Yarım çay bardağı pekmez
Yapılışı
- Unu eleyip derin bir kaba koyun.
- Mayı ilave edip ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru yarım saat dinlendirin, tekrar yoğurun ve beş dakika daha bekletin.
- Unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamurlar yapıp yuvarlayın.
- Simit şeklini verin.
- Derin bir kaba pekmezi ve bir bardak suyu koyun.
- Yapmış olduğunuz simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayın.
- Yağlı kağıdı serdiğiniz tepsilerin üzerine koyun.
- 200 derecede susamlar kızarana kadar pişirin.
İpuçları
- Hamurun dinlenmesi, simitlerin daha iyi kabarmasını sağlar.
- Pekmezli su, simitlerin üzerindeki susamın yapışmasını kolaylaştırır.
Yorumlar
Yorum Gönder