SUSAMLI SİMİT

Susamlı Simit Tarifi

Susamlı Simit Susamlı Simit

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 küçük paket maya
  • Ilık su
  • Üzeri için:
  • 1.5 bardak susam
  • Yarım çay bardağı pekmez

Yapılışı

  1. Unu eleyip derin bir kaba koyun.
  2. Mayı ilave edip ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  3. Hamuru yarım saat dinlendirin, tekrar yoğurun ve beş dakika daha bekletin.
  4. Unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamurlar yapıp yuvarlayın.
  5. Simit şeklini verin.
  6. Derin bir kaba pekmezi ve bir bardak suyu koyun.
  7. Yapmış olduğunuz simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayın.
  8. Yağlı kağıdı serdiğiniz tepsilerin üzerine koyun.
  9. 200 derecede susamlar kızarana kadar pişirin.

İpuçları

  • Hamurun dinlenmesi, simitlerin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Pekmezli su, simitlerin üzerindeki susamın yapışmasını kolaylaştırır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar