Ana içeriğe atla
SUSAMLI SİMİT
Susamlı Simit Tarifi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 küçük paket maya
- Ilık su
- Üzeri için:
- 1.5 bardak susam
- Yarım çay bardağı pekmez
Yapılışı
- Unu eleyip derin bir kaba koyun.
- Mayı ilave edip ılık suyla kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru yarım saat dinlendirin, tekrar yoğurup beş dakika daha bekletin.
- Unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamur parçaları yapıp yuvarlayın.
- Simit şeklini verin.
- Derin bir kaba pekmezi ve bir bardak suyu koyun.
- Yapmış olduğunuz simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayın.
- Yağlı kağıdı serdiğiniz tepsilere yerleştirin.
- 200 derecede susamlar kızarana kadar pişirin.
İpuçları
- Hamurun dinlenmesi simitlerin daha iyi kabarmasını sağlar.
- Pekmezli suya batırmak simitlerin daha lezzetli olmasını sağlar.
Hımmm!! eminim güzel olmuştur..Ellerine sağlık Asiye Hanım'cım:)
YanıtlaSiloo çıtır çıtır, eline sağlık.
YanıtlaSilÇay ile birlikte süper olur elleinize sağlık :)
YanıtlaSilBu saatte hiç iyi olmadı. Sıcakken içine tereyağı ve tulum peyniri süper. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu saatte hiç iyi olmadı. Sıcakken içine tereyağı ve tulum peyniri süper. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmerhabalar her birinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilSimit bulmanin cok nadir oldugu bir yerde simdi bunlari gormek hic olmadi:( Bayilirim simit e..tarifiniz kolay sanirim deneyebilirim..elinize saglik, afiyetlen yeyin..sevgiler
YanıtlaSilmerhaba hoş geldiniz evet bir bolg arkadaşımın tarifi hatırlamıyorum şimdi çok kolay deneyebilirsiniz sevgiler
YanıtlaSil