SUSAMLI SİMİT

Susamlı Simit Tarifi

Susamlı Simit Susamlı Simit

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 küçük paket maya
  • Ilık su
  • Üzeri için:
  • 1.5 bardak susam
  • Yarım çay bardağı pekmez

Yapılışı

  1. Unu eleyip derin bir kaba koyun.
  2. Mayı ilave edip ılık suyla kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamuru yarım saat dinlendirin, tekrar yoğurup beş dakika daha bekletin.
  4. Unlu tezgahın üzerine alıp ceviz büyüklüğünde hamur parçaları yapıp yuvarlayın.
  5. Simit şeklini verin.
  6. Derin bir kaba pekmezi ve bir bardak suyu koyun.
  7. Yapmış olduğunuz simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayın.
  8. Yağlı kağıdı serdiğiniz tepsilere yerleştirin.
  9. 200 derecede susamlar kızarana kadar pişirin.

İpuçları

  • Hamurun dinlenmesi simitlerin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Pekmezli suya batırmak simitlerin daha lezzetli olmasını sağlar.

Yorumlar

  1. Hımmm!! eminim güzel olmuştur..Ellerine sağlık Asiye Hanım'cım:)

    YanıtlaSil
  2. oo çıtır çıtır, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çay ile birlikte süper olur elleinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bu saatte hiç iyi olmadı. Sıcakken içine tereyağı ve tulum peyniri süper. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Bu saatte hiç iyi olmadı. Sıcakken içine tereyağı ve tulum peyniri süper. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar her birinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Simit bulmanin cok nadir oldugu bir yerde simdi bunlari gormek hic olmadi:( Bayilirim simit e..tarifiniz kolay sanirim deneyebilirim..elinize saglik, afiyetlen yeyin..sevgiler

    YanıtlaSil
  8. merhaba hoş geldiniz evet bir bolg arkadaşımın tarifi hatırlamıyorum şimdi çok kolay deneyebilirsiniz sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar