Ana içeriğe atla
SARIMSAKLI BULGUR KÖFTESİ
Değişik ama Güzel Bir Tarif
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Sos Malzemeleri
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı dolusu kuru nane
Yapılışı
- Bulgur ile irmiği bir bardak sıcak suyla ıslatın ve yarım saat bekletin.
- Salça ve baharatları ekleyip, unu ilave ederek iyice yoğurun. Yoğururken azar azar elinizi ıslatın.
- Köfte kıvamını aldığında bir iki dakika dinlendirin.
- Şerit halinde kesip, derin bir tencereye su koyun ve kaynatın. Suya biraz tuz ve az sıvı yağ ekleyin.
- Hazırladığınız köfteleri suya atıp bir taşım kaynatın, ardından süzün ve servis tabağına alın.
- Sarımsakları ince rendeneden geçirip yoğurda ekleyin ve karıştırın.
- Soğuyan köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurdu koyun. Tereyağını eritin, naneyi ilave edip üzerine dökün.
İpuçları
- İsteğe bağlı olarak köfteleri yuvarlak veya klasik köfte şeklinde yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder